Logo BSU

Please use this identifier to cite or link to this item: https://elib.bsu.by/handle/123456789/318771
Title: Роль сельского предпринимательства в социально-экономическом развитии регионов
Other Titles: The role of rural entrepreneurship in the socio-economic development of regions / S. Polbitsyn
Authors: Полбицын, С. Н.
Keywords: ЭБ БГУ::ОБЩЕСТВЕННЫЕ НАУКИ::Экономика и экономические науки
ЭБ БГУ::ТЕХНИЧЕСКИЕ И ПРИКЛАДНЫЕ НАУКИ. ОТРАСЛИ ЭКОНОМИКИ::Сельское и лесное хозяйство
Issue Date: 2024
Publisher: Минск : Институт бизнеса БГУ
Citation: Бизнес. Образование. Экономика : V Междунар. науч.-практ. конф., Минск, 4–5 апр. 2024 г. : сб. ст. / редкол.: Н. В. Манцурова [и др.]. – Минск : Институт бизнеса БГУ, 2024. – С. 191-195.
Abstract: В статье рассматривается роль сельского предпринимательства в обеспечении социально-экономического развития регионов. По нашему убеждению, неуклонный рост сельского предпринимательства неизбежно приведет к росту благосостояния сельчан, что благотворно скажется на социально-экономическом развитии регионов. Наше исследование направлено на разработку нового экосистемного подхода, который позволит обеспечить привлекательность сельского предпринимательства. Особое внимание в предлагаемой концепции уделяется необходимости развития рамок совместной деятельности федеральных и региональных органов власти, органов местного самоуправления и сельских предпринимателей. На основе описанных теоретических положений представлена концепция сельских предпринимательских экосистем, направленная на производство качественных продуктов питания для населения региона. Для обеспечения предпринимательской деятельности сельских производителей региональному правительству рекомендуется развивать сельские предпринимательские экосистемы, в основе которых лежат принципы общественного блага
Abstract (in another language): The article explores the role of rural entrepreneurship in ensuring the socio-economic development of regions. In our opinion, ensuring the sustainable development of rural entrepreneurship will inevitably lead to an increase in the standard of living in rural areas. Our research has identified the conceptual foundations of sustainable rural development, which should be achieved by creating decent living conditions and rural participation in the production of high-quality food. Special attention is paid to the mechanism of interaction and coordination between federal and regional authorities, local governments and commercial organizations engaged in food production in rural areas. Based on the described theoretical provisions, a conceptual model of rural entrepreneurial ecosystems is presented, aimed at producing high-quality food for the population of the region. To ensure the entrepreneurial activity of rural producers, the regional government is recommended to develop rural entrepreneurial ecosystems based on information technology
Description: 2. Менеджмент в XXI в.: новые вызовы и тенденции развития
URI: https://elib.bsu.by/handle/123456789/318771
ISBN: 978-985-7214-85-3
Licence: info:eu-repo/semantics/openAccess
Appears in Collections:2024. Бизнес. Образование. Экономика

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
191-195.pdf468,95 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record Google Scholar



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.