Please use this identifier to cite or link to this item:
https://elib.bsu.by/handle/123456789/261262
Title: | Внедрение цифровых технологий в сфере индустрии питания как фактор повышения конкурентоспособности |
Other Titles: | Introduction of digital technologies in the food industry as a factor of increasing competitiveness |
Authors: | Коробова, Л. Н. Турганов, И. Н. |
Keywords: | ЭБ БГУ::ОБЩЕСТВЕННЫЕ НАУКИ::Экономика и экономические науки |
Issue Date: | 2021 |
Publisher: | Минск : БГУ |
Citation: | Цифровая трансформация – шаг в будущее : материалы I международной научно-практической конференции молодых ученых, г. Минск, 22 февраля 2021 г. / БГУ, Экономический фак., Каф. цифровой экономики ; [редкол.: И. А. Карачун (отв. ред.), К. С. Разуванова, М. С. Шебалин]. – Минск : БГУ, 2021. – С. 73-77. |
Abstract: | В настоящее время актуальность внедрения цифровизации в сфере общественного питания приобретает все большее значение как важный фактор повышения конкурентоспособности предприятия. В предлагаемой статье приведены результаты исследования 15 предприятий индустрии питания с полной формой обслуживания – ресторанов и кафе, расположенных в центральной части города Ростова-на-Дону. Оценивали такие показатели внедрения цифровизации обслуживания посетителей, как наличие цифрового меню, интерактивных столов, мобильного приложения, собственного сайта, бесплатного доступа в Интернет по Wi-Fi для клиентов, электронных платежей, социальных медиа, доставки еды по заказу через Интернет. Обсуждается динамика и перспективы внедрения цифровизации на рынке индустрии питания, значение цифровизации для увеличения инвестиционной привлекательности этой отрасли экономики |
Abstract (in another language): | Currently, the relevance of the introduction of digitalization in the field of public catering is becoming increasingly important as an important factor in improving the competitiveness of the enterprise. The article presents the results of a study of 15 food industry enterprises with a full service - restaurants and cafes located in the central part of Rostov-on-Don city. The evaluation included such indicators of the implementation of digitalization of customer service as the availability of a digital menu, interactive tables, a mobile application, its own website, free Internet access via Wi-Fi for customers, electronic payments, social media, and food delivery to order via the Internet. The article discusses the dynamics and prospects for the introduction of digitalization in the food industry market, the importance of digitalization for increasing the investment attractiveness of this sector of the economy |
URI: | https://elib.bsu.by/handle/123456789/261262 |
Number, date deposit: | №005521052021, Деп. в БГУ 21.05.2021 |
Appears in Collections: | 2021. Цифровая трансформация – шаг в будущее |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.