Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот документ:
https://elib.bsu.by/handle/123456789/253617
Полная запись метаданных
Поле DC | Значение | Язык |
---|---|---|
dc.contributor.author | Gusakov, G. A. | - |
dc.contributor.author | Lugovski, A. A. | - |
dc.contributor.author | Lugovski, A. P. | - |
dc.contributor.author | Samtsov, M. P. | - |
dc.contributor.author | Parhomenko, V. A. | - |
dc.contributor.author | Azarko, I. I. | - |
dc.date.accessioned | 2020-12-28T17:20:21Z | - |
dc.date.available | 2020-12-28T17:20:21Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.citation | Journal of Applied Spectroscopy. - 2020. - Vol. 87, № 1. - P. 26–34. | ru |
dc.identifier.uri | https://elib.bsu.by/handle/123456789/253617 | - |
dc.description.abstract | The effect of vacuum annealing temperature at 10^–2 Pa on the surface structure and functionality of ultradisperse diamond (UDD) produced by detonation synthesis was studied using Raman scattering, IR absorption, x-ray diffraction, and electron paramagnetic resonance techniques. Vacuum annealing at ≤ 750 °C did not affect the structure of diamond nanoparticles although amorphous sp2-hybridized carbon began to form on the particle surfaces at higher temperatures. The UDD surface was com-pletely graphitized and the diamond structure of the particle nucleus was preserved after annealing at 1050 °C. Very few functional groups were observed on the UDD surface after annealing at 660–750 °C so that the surface remained highly active. | ru |
dc.language.iso | en | ru |
dc.publisher | Springer New York | ru |
dc.subject | ЭБ БГУ::ЕСТЕСТВЕННЫЕ И ТОЧНЫЕ НАУКИ::Физика | ru |
dc.title | Modification of the ultradispersed diamonds surface by vacuum heat treatment | ru |
dc.type | article | ru |
dc.rights.license | CC BY 4.0 | ru |
dc.identifier.DOI | 10.1007/s10812-020-00958-8 | - |
Располагается в коллекциях: | Кафедра физики полупроводников и наноэлектроники (статьи) |
Полный текст документа:
Нет файлов, ассоциированных с этим документом.
Все документы в Электронной библиотеке защищены авторским правом, все права сохранены.