Please use this identifier to cite or link to this item:
https://elib.bsu.by/handle/123456789/174468
Title: | Физиолого-биохимические свойства культур Penicillium roqueforti, перспективных для использования в пищевой промышленности |
Other Titles: | Physiological-biochemical properties of Penicillium roqueforti cultures for further application in food industry / A. Kanterova, К. Gerasimovich, G. Novik |
Authors: | Кантерова, А. В. Герасимович, К. М. Новик, Г. И. |
Keywords: | ЭБ БГУ::ЕСТЕСТВЕННЫЕ И ТОЧНЫЕ НАУКИ::Биология |
Issue Date: | 2017 |
Publisher: | Минск : ИВЦ Минфина |
Citation: | Сахаровские чтения 2017 года: экологические проблемы XXI века = Sakharov readings 2017 : environmental problems of the XXI century : материалы 17-й международной научной конференции, 18–19 мая 2017 г., г. Минск, Республика Беларусь : в 2 ч. / Междунар. гос. экол. ин-т им. А. Д. Сахарова Бел. гос. ун-та; редкол. : С. Е. Головатый [и др.] ; под ред. д-ра ф.-м. н., проф. С. А. Маскевича, д-ра с.-х. н., проф. С. С. Позняка. – Минск : ИВЦ Минфина, 2017. – Ч. 1. – С. 162-163. |
Abstract: | Быстрорастущий штамм грибов P. roqueforti, оцененный как потенциально ценные культуры для использования в пищевой промышленности, хранится в белорусской коллекции непатогенных микроорганизмов. Погруженная микромицетная культура отличается повышенным уровнем накопления биомассы (до 10,8 г/л при среднем удельном росте 0,20–0,30 ч-1) = Fast-growing strain of fungi P. roqueforti estimated as potentially valuable cultures to be used in food industry are maintained at Belarusian collection of non-pathogenic microorganisms. The submerged micromycete culture is distinguished by elevated level of biomass accumulation (up to 10,8 g/l, at average specific growth rate 0,20–0,30 h‾1) |
Description: | Медицинская экология: биомедицина, генетика, эпидемиологическая и гигиеническая оценки среды обитания человека |
URI: | http://elib.bsu.by/handle/123456789/174468 |
ISBN: | 978-985-7142-90-3 (ч. 1) 978-985-7142-89-7 (общ.) |
Appears in Collections: | 2017. Сахаровские чтения 2017 года: экологические проблемы XXI века |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
162-163.pdf | 306,58 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.