Logo BSU

Please use this identifier to cite or link to this item: https://elib.bsu.by/handle/123456789/326426
Title: Обработка пищевых продуктов импульсами тока – инновационный подход к очищению и улучшению качества
Other Titles: Food processing with current pulses is an innovative approach to purification and quality improvement / T. V. Chubenko, A. S. Shadoba, A. R. Borisova, E. O. Rystsova
Authors: Чубенко, Т. В.
Шадоба, А. С.
Борисова, А. Р.
Рысцова, Е. О.
Keywords: ЭБ БГУ::МЕЖОТРАСЛЕВЫЕ ПРОБЛЕМЫ::Охрана окружающей среды. Экология человека
ЭБ БГУ::ТЕХНИЧЕСКИЕ И ПРИКЛАДНЫЕ НАУКИ. ОТРАСЛИ ЭКОНОМИКИ::Пищевая промышленность
Issue Date: 2023
Publisher: Минск : ИВЦ Минфина
Citation: Сахаровские чтения 2023 года: экологические проблемы XXI века = Sakharov readings 2023 : environmental problems of the XXI century : материалы 23-й Международной научной конференции, 18–19 мая 2023 г., г. Минск, Республика Беларусь : в 2 ч. / Междунар. гос. экол. ин-т им. А. Д. Сахарова Бел. гос. ун-та; редкол. : А. Н. Батян [и др.] ; под ред. д-ра б. н., доцента О. И. Родькина, к. т. н., доцента М. Г. Герменчук. – Минск : ИВЦ Минфина, 2023. – Ч. 2. – С. 64-68.
Abstract: Изучены эффекты, наблюдаемые при применении подобных стимуляций, такие, как влияние активности электронов на грамположительные и грамотрицательные бактерии, устранение патогенности в целом, увеличение срока годности продукта. Рассмотрено влияние электростимуляции на продукты убоя. Были исследованы показатели по пищевым отравлениям в России, а также был сделан обзор на справочник разработанный ВОЗ
Abstract (in another language): The paper describes the main methods of cleaning of various food products with electric current. The effects observed with the use of such stimulations, such as the impact of electron activity on gram-positive and gram-negative bacteria, the elimination of pathogenicity in general, and an increase in the shelf life of the product, are studied. The effect of electrical stimulation on slaughter products is considered. The indicators of food poisoning in Russia are studied, and a review of a guide developed by WHO is made
Description: Промышленная и аграрная экология, мониторинг, управление отходами
URI: https://elib.bsu.by/handle/123456789/326426
ISBN: 978-985-880-339-1
978-985-880-341-4 (ч. 2)
DOI: 10.46646/SAKH-2023-2-64-68
Licence: info:eu-repo/semantics/openAccess
Appears in Collections:2023. Сахаровские чтения 2023 года: экологические проблемы XXI века

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
64-68.pdf300,87 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record Google Scholar



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.