Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот документ:
https://elib.bsu.by/handle/123456789/322326
Заглавие документа: | Chitosan and its derivatives regulate lactic acid synthesis during milk fermentation |
Авторы: | Kurchenko, Vladimir Halavach, Tatsiana Yantsevich, Alexey Shramko, Mariya Alieva, Lyudmila Evdokimov, Ivan Lodygin, Alexey Tikhonov, Vladimir Nagdalian, Andrey Ali Zainy, Faten M. AL-Farga, Ammar Abdullah ALFaris, Nora Ali Shariati, Mohammad |
Дата публикации: | 16-сен-2024 |
Библиографическое описание источника: | Front. Nutr. – 2024. – Vol. 11 |
Аннотация: | The influence of chitosan's physicochemical characteristics on the functionality of lactic acid bacteria and the production of lactic acid remains very obscure and contradictory to date. While some studies have shown a stimulatory effect of oligochitosans on the growth of Lactobacillus spp, other studies declare a bactericidal effect of chitosan. The lack and contradiction of knowledge prompted us to study the effect of chitosan on the growth and productivity of L. bulgaricus in the presence of chitosan and its derivatives. |
URI документа: | https://elib.bsu.by/handle/123456789/322326 |
DOI документа: | https://doi.org/10.3389/fnut.2024.1441355 |
Лицензия: | info:eu-repo/semantics/openAccess |
Располагается в коллекциях: | Статьи биологического факультета |
Полный текст документа:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
fnut-11-1441355.pdf | 791,93 kB | Adobe PDF | Открыть |
Все документы в Электронной библиотеке защищены авторским правом, все права сохранены.