Logo BSU

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот документ: https://elib.bsu.by/handle/123456789/322326
Заглавие документа: Chitosan and its derivatives regulate lactic acid synthesis during milk fermentation
Авторы: Kurchenko, Vladimir
Halavach, Tatsiana
Yantsevich, Alexey
Shramko, Mariya
Alieva, Lyudmila
Evdokimov, Ivan
Lodygin, Alexey
Tikhonov, Vladimir
Nagdalian, Andrey
Ali Zainy, Faten M.
AL-Farga, Ammar
Abdullah ALFaris, Nora
Ali Shariati, Mohammad
Дата публикации: 16-сен-2024
Библиографическое описание источника: Front. Nutr. – 2024. – Vol. 11
Аннотация: The influence of chitosan's physicochemical characteristics on the functionality of lactic acid bacteria and the production of lactic acid remains very obscure and contradictory to date. While some studies have shown a stimulatory effect of oligochitosans on the growth of Lactobacillus spp, other studies declare a bactericidal effect of chitosan. The lack and contradiction of knowledge prompted us to study the effect of chitosan on the growth and productivity of L. bulgaricus in the presence of chitosan and its derivatives.
URI документа: https://elib.bsu.by/handle/123456789/322326
DOI документа: https://doi.org/10.3389/fnut.2024.1441355
Лицензия: info:eu-repo/semantics/openAccess
Располагается в коллекциях:Статьи биологического факультета

Полный текст документа:
Файл Описание РазмерФормат 
fnut-11-1441355.pdf791,93 kBAdobe PDFОткрыть
Показать полное описание документа Статистика Google Scholar



Все документы в Электронной библиотеке защищены авторским правом, все права сохранены.