Logo BSU

Please use this identifier to cite or link to this item: https://elib.bsu.by/handle/123456789/314339
Title: Ключевые особенности швейцарского варианта немецкого языка
Other Titles: Key features of Swiss variant of German / A. V. Zelenovskaya, E. O. Titova
Authors: Зеленовская, А. В.
Титова, Е. О.
Keywords: ЭБ БГУ::ОБЩЕСТВЕННЫЕ НАУКИ::Языкознание
Issue Date: 2024
Publisher: Минск : БГУ
Citation: Иностранные языки: инновации, перспективы исследования и преподавания : материалы VІI Междунар. науч.-практ. конф., Респ. Беларусь, Минск, 21–22 марта 2024 г. / Белорус. гос. ун-т ; редкол.: Е. А. Пригодич (гл. ред.) [и др.]. – Минск : БГУ, 2024. – С. 21-25.
Abstract: В статье речь идет о вариативности немецкого языка и причинах ее появления, подробно рассматривается такое характерное для Швейцарии явление как диглоссия. Авторы подробно останавливаются на особенностях швейцарского варианта немецкого языка с точки зрения фонетики, грамматики и лексики, анализируют конкретные примеры из швейцарских телевизионных программ и находящихся в открытом доступе видео
Abstract (in another language): The article deals with the variability of the German language and the reasons that explain the emergence of this variability, and discusses in detail such a phenomenon characteristic of Switzerland as diglossia. The authors dwell on the peculiarities of the Swiss variant of German from the point of view of phonetics, grammar and vocabulary, analyze specific examples from Swiss television programs and publicly available videos
Description: Раздел 1. Современные проблемы отечественного и зарубежного языкознания
URI: https://elib.bsu.by/handle/123456789/314339
ISBN: 978-985-881-594-3
Licence: info:eu-repo/semantics/openAccess
Appears in Collections:2024. Иностранные языки: инновации, перспективы исследования и преподавания

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
21-25.pdf555,82 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record Google Scholar



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.