Logo BSU

Please use this identifier to cite or link to this item: https://elib.bsu.by/handle/123456789/309476
Title: Производственная функция с постоянной эластичностью замещения: эмпирический анализ
Other Titles: Production function with constant elasticity of substitution: an empirical analysis / Yu. V. Zinyakov
Authors: Зиняков, Ю. В.
Keywords: ЭБ БГУ::ОБЩЕСТВЕННЫЕ НАУКИ::Экономика и экономические науки
Issue Date: 2023
Publisher: Минск : БГУ
Citation: Цифровая трансформация – шаг в будущее : материалы IV Междунар. науч.-практ. конф. молодых ученых, Минск, 13 окт. 2023 г. / Белорус. гос. ун-т ; редкол.: И. А. Карачун (гл. ред.), А. А. Королёва, Б. Н. Паньшин. – Минск : БГУ, 2023. – С. 268-271.
Abstract: В работе представлены результаты построения производственной функции с постоянной эластичностью замещения (CES-функция) для стран мира на основе статистических данных Penn World Table 10.01. Основной сложностью моделирования является невозможность применения обычного метода наименьших квадратов, что преодолевается путем разложения функции в ряд Тейлора (алгоритм, предложенный Я. Кментой). В итоге получены адекватные спецификации для 12 стран
Abstract (in another language): The paper presents the results of modelling a production function with a constant elasticity of substitution (CES function) for the countries of the world based on statistical data from Penn World Table 10.01. The main difficulty of modeling is the impossibility of using the usual least squares method, which is overcome by decomposing the function into a Taylor series (the algorithm proposed by J. Kmenta). As a result, adequate specifications were obtained for 12 countries
URI: https://elib.bsu.by/handle/123456789/309476
ISBN: 978-985-881-547-9
Licence: info:eu-repo/semantics/openAccess
Appears in Collections:2023. Цифровая трансформация – шаг в будущее

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
268-271.pdf339,7 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record Google Scholar



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.