Logo BSU

Please use this identifier to cite or link to this item: https://elib.bsu.by/handle/123456789/257959
Title: Институциональные условия формирования спроса на рынке органических продуктов питания
Other Titles: Institutional conditions of formation of market demand of organic food / Davydenko L.
Authors: Давыденко, Л. Н.
Keywords: ЭБ БГУ::ТЕХНИЧЕСКИЕ И ПРИКЛАДНЫЕ НАУКИ. ОТРАСЛИ ЭКОНОМИКИ::Внутренняя торговля. Туристско-экскурсионное обслуживание
Issue Date: 2020
Publisher: Минск : БГУ
Citation: Агроэкотуризм – 2020: новые поколения – новые тренды : материалы междунар. науч.-практ. конф., Минск, 11 дек. 2020 г. / Белорус. гос. ун-т ; редкол.: Л. М. Гайдукевич (гл. ред.), В. А. Клицунова, А. Н. Решетникова. – Минск : БГУ, 2020. – С. 20-27.
Abstract: Исследуются факторы формирования спроса на рынке органических продуктов питания. Определено, что наиболее существенные параметры – уровень благосостояния, ценность безопасности, пол покупателя, наличие детей в семье. При текущем уровне благосостояния в Республике Беларусь может быть сформирован уровень спроса, достаточный для формирования внутреннего рынка эко-продуктов. Создание институциональных условий даст толчок развитию данного рынка, открыв новые возможности для экспорта, а также роста сельской экономики
Abstract (in another language): Demand factors in the market of organic food products are investigated. The results show that the most significant parameters are the income level, the safety value, the gender, the presence of children in the family. The current level of per capita income in the Republic of Belarus may be sufficient to form the domestic market of eco-products. The creation of an institutional environment will stimulate the development of the market, opening up new opportunities for exports and the growth of the rural economy
URI: https://elib.bsu.by/handle/123456789/257959
ISBN: 978-985-566-932-7
Appears in Collections:2020. Агроэкотуризм – 2020: новые поколения – новые тренды

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
20-27.pdf351,89 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record Google Scholar



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.