Logo BSU

Please use this identifier to cite or link to this item: https://elib.bsu.by/handle/123456789/242482
Title: ПИТАНИЕ СТУДЕНТОВ С ПОЗИЦИЙ РИСКА СЕРДЕЧНО-СОСУДИСТЫХ ЗАБОЛЕВАНИЙ, АССОЦИИРОВАННЫХ С АТЕРОСКЛЕРОЗОМ
Other Titles: NUTRITION OF STUDENTS FROM POSITIONS OF RISK FOR THE DEVELOPMENT OF ATHEROSCLEROTIC CARDIOVASCULAR DISEASE
Authors: Дюбкова-Жерносек, Татьяна
Keywords: ЭБ БГУ::ТЕХНИЧЕСКИЕ И ПРИКЛАДНЫЕ НАУКИ. ОТРАСЛИ ЭКОНОМИКИ::Медицина и здравоохранение
Issue Date: 2020
Publisher: Минск, БГУ
Citation: Женщины-ученые Беларуси и Польши : материалы международной научно-практической конференции, Минск, 26 марта 2020 г. / БГУ ; [редкол.: И. В. Казакова, И. В.Олюнина (отв. ред.)]. Минск : БГУ, 2020. С.218-223.
Abstract: Анализируется структура питания 433 студентов университета по результатам анкетного опроса. Студенты употребляют недостаточное количество овощей и фруктов, морской рыбы, но часто используют в питании блюда быстрого приготовления и другие продукты, богатые насыщенными жирными кислотами и трансизомерами жирных кислот. Выбор нездорового питания способствует увеличению риска сердечно-сосудистых заболеваний, связанных с атеросклерозом.
Abstract (in another language): The nutrition structure of 433 students of university is analyzed in this article according to results an survey. Students eat inadequate amount of vegetables and fruits, sea fish, but often eat fast food and other saturated fatty acids and trans fatty acids rich food. Unhealthy dietary choices increase the risk of atherosclerotic cardiovascular disease.
URI: http://elib.bsu.by/handle/123456789/242482
Appears in Collections:2020. Женщины-ученые Беларуси и Польши



PlumX

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.