Please use this identifier to cite or link to this item:
https://elib.bsu.by/handle/123456789/242385
Title: | ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭКСТРАКТА ШЕЛУХИ РАЗНЫХ СОРТОВ ЛУКА ДЛЯ СТАБИЛИЗАЦИИ ПРОЦЕССА ОКИСЛЕНИЯ ПОЛИЭТИЛЕНА |
Other Titles: | THE USE OF HUSK EXTRACT OF DIFFERENT VARIETIES OF ONIONS TO STABILIZE THE OXIDATION OF POLYETHYLENE |
Authors: | Воробьева, Елена Приходько, Елена |
Keywords: | ЭБ БГУ::ЕСТЕСТВЕННЫЕ И ТОЧНЫЕ НАУКИ::Биология |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | Минск, БГУ |
Citation: | Женщины-ученые Беларуси и Польши : материалы международной научно-практической конференции, Минск, 26 марта 2020 г. / БГУ ; [редкол.: И. В. Казакова, И. В.Олюнина (отв. ред.)]. Минск : БГУ, 2020. С.204-207. |
Abstract: | В работе изучено влияние экстрактов трех сортов лука (трех разных типов окраски) на термоокислительную стойкость полиэтилена. Термоиспытания полимерных пленок проводили при температуре 150 °С. Из экспериментальных данных следует, что самой высокой антиокислительной активностью обладает экстракт шелухи лука Red Baron. |
Abstract (in another language): | The influence of extracts of three onion varieties (three different types of color) on the thermo-oxidative stability of polyethylene was studied. Thermal testing of polymer films was carried out at a temperature of 150 ° C. From the experimental data, it follows that the Red Baron onion husk extract has the highest antioxidant activity. |
URI: | http://elib.bsu.by/handle/123456789/242385 |
Appears in Collections: | 2020. Женщины-ученые Беларуси и Польши |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Елена Воробьева, Елена Приходько_ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭКСТРАКТА ШЕЛУХИ РАЗНЫХ СОРТОВ ЛУКА ДЛЯ СТАБИЛИЗАЦИИ ПРОЦЕССА ОКИСЛЕНИЯ ПОЛИЭТИЛЕНА.pdf | 257,69 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.