Please use this identifier to cite or link to this item:
https://elib.bsu.by/handle/123456789/240434| Title: | Межкультурная толерантность: успех в деловой коммуникации |
| Other Titles: | Cross cultural tolerance: success in business communication / S.A. Dubinkо |
| Authors: | Дубинко, С. А. |
| Keywords: | ЭБ БГУ::ОБЩЕСТВЕННЫЕ НАУКИ::Культура. Культурология |
| Issue Date: | 2019 |
| Publisher: | Минск : БГУ |
| Citation: | Межкультурная коммуникация и профессионально ориентированное обучение иностранным языкам : материалы ХIII Междунар. науч. конф., посвящ. 98-летию образования Белорус. гос. ун-та, Минск, 30 окт. 2019 г. / Белорус. гос. ун-т ; редкол.: В. Г. Шадурский (пред.) [и др.]. – Минск : БГУ, 2019. – С. 153-157. |
| Abstract: | Межкультурная толерантность рассматривается в контексте таких понятий как межкультурная осведомленность и разновидности интеллекта за пределами IQ. Рассматривается роль социального, эмоционального, культурного интеллекта для развития межкультурной толерантности. Подчеркивается их влияние на формирование моделей коммуникативного поведения в межкультурной среде. |
| Abstract (in another language): | Intercultural tolerance is seen in the context of such concepts as intercultural awareness and multiple intelligences beyond IQ. The role of social, emotional, cultural intelligence for the development of intercultural tolerance is considered. Their influence on the formation of models of communicative behavior in an intercultural environment is emphasized . |
| Description: | Секция 1. Проблемы межкультурной коммуникации в иноязычном общении |
| URI: | http://elib.bsu.by/handle/123456789/240434 |
| ISBN: | 978-985-566-825-2 |
| Appears in Collections: | 2019. Межкультурная коммуникация и профессионально ориентированное обучение иностранным языкам = Міжкультурная камунікацыя і прафесійна арыентаванае навучанне замежным мовам |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| 153-157.pdf | 374,67 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

