Logo BSU

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот документ: https://elib.bsu.by/handle/123456789/225351
Title: Обзор современного рынка и формирование потребительских свойств напитков функциональной направленности на основе высушенных листьев крапивы двудомной
Authors: Пинчукова, Т. А.
Масанский, С. Л.
Крукович, О. В.
Issue Date: 2014
Publisher: Минск : Изд. центр БГУ
Citation: Сборник научных работ студентов Республики Беларусь "НИРС 2013" / редкол. : А. И. Жук (пред.) [и др.]. - Минск : Изд. центр БГУ, 2014. - С. 169-170.
Abstract: The data on the state of the soft drinks market of the Republic of Belarus were analyzed. It was found that dried nettle leaves are valuable raw material for the production of functional foods due to the high content of proteins, fiber, polyphenolic compounds and ascorbic acid. The optimal regimes of extraction of dried nettle leaves were revealed. The fermenting beverage compound based on dried nettle leaves was developed. The feasibility of production was considered, profitability is estimated on the level of 19.1%
URI: http://elib.bsu.by/handle/123456789/225351
ISBN: 978-985-553-227-0
Appears in Collections:Сборник научных работ студентов Республики Беларусь "НИРС 2013"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
169-170.pdf279,15 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record Google Scholar



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.