Logo BSU

Please use this identifier to cite or link to this item: https://elib.bsu.by/handle/123456789/22406
Title: Исследование флавонолов и их взаимодействия с сы­вороточным альбумином методом флуоресцентного анализа
Authors: Бондарюк, Е. В.
Сенчук, В. В.
Keywords: ЭБ БГУ::ЕСТЕСТВЕННЫЕ И ТОЧНЫЕ НАУКИ::Биология
Issue Date: Feb-2006
Publisher: БГУ
Citation: Вестник Белорусского государственного университета. Сер. 2, Химия. Биология. География. – 2006. - № 1. – С. 27-30.
Abstract: Fluorescent properties of flavonoles (quercetin, fisetin, morin and rutin) are investigated with the purpose of studying possible interaction with serum albumin. Significant change of fluorogenic properties of all flavonoles (except for rutin) after addition of serum albumin is revealed. Interrelations between structure of related flavonoles and their fluorescent properties are revealed upon interaction with protein. = Исследованы флуоресцентные свойства флавонолов (кверцетин, физетин, морин, рутин) с целью изучения возможного взаимодействия с сывороточным альбумином. Обнаружено суще­ственное изменение флуоресцентных свойств всех флавонолов (кроме рутина) после добав­ления сывороточного альбумина. Выявлены взаимосвязи между структурой родственных флавонолов и их флуоресцентными свойствами при взаимодействии с белком.
URI: http://elib.bsu.by/handle/123456789/22406
ISSN: 0372-5340
Licence: info:eu-repo/semantics/openAccess
Appears in Collections:2006, №1 (февраль)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
27-30.pdf267,31 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record Google Scholar



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.