Please use this identifier to cite or link to this item:
https://elib.bsu.by/handle/123456789/210522| Title: | Характеристика названий хлеба торговой сети Гродно |
| Other Titles: | Characteristics of names of bread products in Grodno trading network / S. A. Orliuk, A. D. Fadeeva |
| Authors: | Орлюк, Светлана Александровна Фадеева, Александра Дмитриевна |
| Keywords: | ЭБ БГУ::ОБЩЕСТВЕННЫЕ НАУКИ::Языкознание ЭБ БГУ::ГРАМАДСКІЯ НАВУКІ::Мовазнаўства |
| Issue Date: | 2018 |
| Publisher: | Минск : БГУ |
| Citation: | Языковая личность и эффективная коммуникация в современном поликультурном мире : материалы IV Междунар. науч.-практ. конф., Минск, 25–26 окт. 2018 г. / Белорус. гос. ун-т ; редкол.: О. И. Уланович (отв. ред.) [и др.]. – Минск : БГУ, 2018. – С. 140-144. |
| Abstract: | В статье анализируются лексико-семантические и лингвокультурные особенности онимической лексики группы «хлеб» на материале однословных и составных наименований хлебобулочных изделий торговой сети г. Гродно. Авторы представляют результаты наблюдений за названием хлеба как источником информации, описывают взаимосвязь названия и потребительского спроса, объясняют популярность отдельных видов хлеба. |
| Abstract (in another language): | Lexical-semantic and linguistic-cultural pecularities of onyms belonging to the lexical group “bread” are analysed in this article. It is based on the material of one-word and compound names of bread products of Grodno trading network. The authors present the results of observations about bread names as a source of information, describe interconnection between the name and consumer demand, and explain the popularity of definite kinds of bread. |
| Description: | Раздел 3 . Сопоставительные и диахронические исследования языковых единиц и категорий |
| URI: | http://elib.bsu.by/handle/123456789/210522 |
| ISBN: | 978-985-566-666-1 |
| Appears in Collections: | 2018. Языковая личность и эффективная коммуникация в современном поликультурном мире |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| 140-144.pdf | 269,52 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

