Logo BSU

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.bsu.by/handle/123456789/210522
Title: Характеристика названий хлеба торговой сети Гродно
Other Titles: Characteristics of names of bread products in Grodno trading network / S. A. Orliuk, A. D. Fadeeva
Authors: Орлюк, Светлана Александровна
Фадеева, Александра Дмитриевна
Keywords: ЭБ БГУ::ОБЩЕСТВЕННЫЕ НАУКИ::Языкознание
ЭБ БГУ::ГРАМАДСКІЯ НАВУКІ::Мовазнаўства
Issue Date: 2018
Publisher: Минск : БГУ
Citation: Языковая личность и эффективная коммуникация в современном поликультурном мире : материалы IV Междунар. науч.-практ. конф., Минск, 25–26 окт. 2018 г. / Белорус. гос. ун-т ; редкол.: О. И. Уланович (отв. ред.) [и др.]. – Минск : БГУ, 2018. – С. 140-144.
Abstract: В статье анализируются лексико-семантические и лингвокультурные особенности онимической лексики группы «хлеб» на материале однословных и составных наименований хлебобулочных изделий торговой сети г. Гродно. Авторы представляют результаты наблюдений за названием хлеба как источником информации, описывают взаимосвязь названия и потребительского спроса, объясняют популярность отдельных видов хлеба.
Abstract (in another language): Lexical-semantic and linguistic-cultural pecularities of onyms belonging to the lexical group “bread” are analysed in this article. It is based on the material of one-word and compound names of bread products of Grodno trading network. The authors present the results of observations about bread names as a source of information, describe interconnection between the name and consumer demand, and explain the popularity of definite kinds of bread.
Description: Раздел 3 . Сопоставительные и диахронические исследования языковых единиц и категорий
URI: http://elib.bsu.by/handle/123456789/210522
ISBN: 978-985-566-666-1
Appears in Collections:2018. Языковая личность и эффективная коммуникация в современном поликультурном мире

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
140-144.pdf269,52 kBAdobe PDFView/Open


PlumX

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.