Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот документ:
https://elib.bsu.by/handle/123456789/197205
Заглавие документа: | Особенности физико-химических свойств меланинов из винограда (Vitis vinifera) и черного чая (Thea sinensis) |
Авторы: | Курченко, Владимир Петрович Новиков, Дмитрий Алексеевич |
Тема: | ЭБ БГУ::ЕСТЕСТВЕННЫЕ И ТОЧНЫЕ НАУКИ::Биология |
Дата публикации: | 2001 |
Издатель: | Минск : БГУ |
Библиографическое описание источника: | Вестник Белорусского государственного университета. Сер. 2, Химия. Биология. География. – 2001. - № 2. – С. 33-39. |
Аннотация: | With the purpose of identification of the high polymeric pigment complexes from grape, black tea and explanation of a possible reasons of their biological activity it was executed the comparative observation of physical and chemical properties of these biopolimers. The data of chemical composition, functional groups, spectral and paramagnetic properties, peculiarities of the thermolysis have revealed some structural differences and similarities. The current study provides evidence that above - mentioned polymers belong to class of melanins. |
URI документа: | http://elib.bsu.by/handle/123456789/197205 |
ISSN: | 0372-5340 |
Лицензия: | info:eu-repo/semantics/openAccess |
Располагается в коллекциях: | 2001, №2 (июнь) |
Все документы в Электронной библиотеке защищены авторским правом, все права сохранены.