Please use this identifier to cite or link to this item:
https://elib.bsu.by/handle/123456789/55678
Title: | Рэдагаванне вучэбнай і навуковай літаратуры № УД-S-150 |
Other Titles: | Вучэбная праграма для спецыяльнасці 1-23 01 10-02 Літаратурная работа (рэдагаванне) |
Authors: | Зелянко, Сяргей Віктаравіч |
Keywords: | ЭБ БГУ::ГРАМАДСКІЯ НАВУКІ::Літаратура. Літаратуразнаўства. Вусная народная творчасць |
Issue Date: | 18-Sep-2013 |
Abstract: | Дысцыпліна спецыялізацыі “Рэдагаванне вучэбнай і навуковай літаратуры” мае цесную сувязь з курсам “Методыка літаратурнага рэдагавання” і з'яўляецца яе лагічным працягам, паколькі дапаўняе і развівае звесткі і ідэі, ужо атрыманыя студэнтамі. Паколькі студэнты Інстытута журналістыкі атрымліваюць трывалую моўную падрыхтоўку на працягу двухгадовых курсаў "Беларуская мова", "Руская мова", курса "Стылістыка", паколькі моўныя пытанні аналізуюца ў межах курса “Методыка літаратурнага рэдагавання”, праграма дысцыпліны спецыялізацыі “Рэдагаванне вучэбнай і навуковай літаратуры” засяроджвае асноўную ўвагу на агульных правілах моўнай апрацоўкі рукапісу вучэбнай і навуковай кнігі. У цэнтры ўвагі – спецыфіка рэдактарскай працы на розных этапах падрыхтоўкі вучэбнага і навуковага выдання, якая абумоўлена асаблівасцямі выдавецкай і адукацыйнай сістэмы ў Рэспубліцы Беларусь. Мэтай дысцыпліны “Рэдагаванне вучэбнай і навуковай літаратуры” з'яўляецца азнаямленне студэнтаў са спецыфікай рэдактарскай работы з вучэбнай і навуковай літаратурай, а таксамам забеспячэнне будучых рэдактараў прафесійнай кампетэнцыяй у галіне рэдакцыйна-выдавецкай дзейнасці. Курс будуецца на аснове апошніх дасягненняў у рэдакцыйна-выдавецкай справе, грунтуецца на апошніх набытках тэорыі і практыкі рэдагавання. |
URI: | http://elib.bsu.by/handle/123456789/55678 |
Appears in Collections: | Архив (журналистика) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Рэдагаванне вучэбнай и навуковай литаратуры 4 к.pdf | 153,39 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.