Logo BSU

Please use this identifier to cite or link to this item: https://elib.bsu.by/handle/123456789/310853
Title: Ценность научного знания в социальной и культурно-исторической эпистемологии
Other Titles: The value of scientific knowledge in social and cultural-historical epistemology / Saiganova Veronica Svyatoslavovna
Authors: Сайганова, Вероника Святославовна
Keywords: ЭБ БГУ::ОБЩЕСТВЕННЫЕ НАУКИ::Философия
Issue Date: 2023
Publisher: Минск : БГУ
Citation: Философия и общество в эпоху социальной турбулентности : сборник научных статей и материалов XVII междисциплинарного научно-теоретического семинара «Инновационные стратегии в современной социальной философии», 23 ноября 2023 года, г. Минск, Республика Беларусь / БГУ, Фак. философии и социальных наук, Каф. философии и методологии науки, Каф. философии культуры ; [редкол.: А.С. Лаптёнок (отв. ред.), О.В. Новикова]. – Минск : БГУ, 2023. – С. 227-231.
Abstract: Статья посвящена рассмотрению ценности научного знания в социальной и культурно-исторической эпистемологии. Раскрывается своеобразие интерпретации знания как социального явления в социальной эпистемологии. Обосновывается понимание научного знания как исторической и культурной ценности в культурно-исторической эпистемологии
Abstract (in another language): The article is devoted to the consideration of the value of scientific knowledge in social and cultural-historical epistemology. The uniqueness of the interpretation of knowledge as a social phenomenon in social epistemology is revealed. The understanding of scientific knowledge as a historical and cultural value in cultural-historical epistemology is substantiated
URI: https://elib.bsu.by/handle/123456789/310853
Licence: info:eu-repo/semantics/openAccess
Number, date deposit: № 010721112023, Деп. в БГУ 21.11.2023
Appears in Collections:2023. Философия и общество в эпоху социальной турбулентности

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
227-231.pdf535,27 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record Google Scholar



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.