Logo BSU

Please use this identifier to cite or link to this item: https://elib.bsu.by/handle/123456789/309609
Title: Факторы формирования нарушений пищевого поведения
Other Titles: Factors of formation of eating disorders / A. A. Kashevar
Authors: Кашевар, А. А.
Keywords: ЭБ БГУ::ОБЩЕСТВЕННЫЕ НАУКИ::Психология
Issue Date: 2024
Publisher: Минск : БГУ
Citation: Инновационные социально-психологические технологии: от теории к практике : материалы II Междунар. науч.-практ. фестиваля, Минск, 17 нояб. 2023 г. / Белорус. гос. ун-т ; редкол.: Н. Н. Красовская (гл. ред.) [и др.]. – Минск : БГУ, 2024. – С. 159-163.
Abstract: Статья посвящена актуальной теме последних десятилетий – это нарушению пищевого поведения и факторам его формирования. Нарушения пищевого поведения – это психические расстройства, для которых характерно наличие комплекса поведенческих (ограничительное пищевое поведение и др.), психопатологических (нарушение восприятия собственного тела и др.) и физиологических симптомов (потеря веса и др.). Теоретический анализ литературных источников позволил выделить генетические, социокультурные, нейробиологические, психологические, возрастные, семейные и факторы стрессовых состояний нарушений пищевого поведения
Abstract (in another language): The article is devoted to the topical topic of the last decades – it is a violation of eating behavior and factors of its formation. Eating disorders are mental disorders characterized by the presence of a complex of behavioral (restrictive eating behavior, etc.), psychopathological (impaired perception of one's own body, etc.) and physiological symptoms (weight loss, etc.). Theoretical analysis of literary sources allowed us to identify genetic, socio-cultural, neurobiological, psychological, age, family and factors stress conditions of eating disorders
URI: https://elib.bsu.by/handle/123456789/309609
ISBN: 978-985-881-609-4
Licence: info:eu-repo/semantics/openAccess
Appears in Collections:2023. Инновационные социально-психологические технологии: от теории к практике

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
159-163.pdf258,49 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record Google Scholar



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.