Please use this identifier to cite or link to this item:
https://elib.bsu.by/handle/123456789/309488
Title: | Предпосылки и способы расширения рынка товаров Гиффена в мировой экономике |
Other Titles: | Prerequisites and ways of expanding the Giffen goods market in the global economy / E. Andrs |
Authors: | Андрш, Э. |
Keywords: | ЭБ БГУ::ОБЩЕСТВЕННЫЕ НАУКИ::Экономика и экономические науки |
Issue Date: | 2023 |
Publisher: | Минск : БГУ |
Citation: | Цифровая трансформация – шаг в будущее : материалы IV Междунар. науч.-практ. конф. молодых ученых, Минск, 13 окт. 2023 г. / Белорус. гос. ун-т ; редкол.: И. А. Карачун (гл. ред.), А. А. Королёва, Б. Н. Паньшин. – Минск : БГУ, 2023. – С. 42-44. |
Abstract: | Данная статья исследует предпосылки и формулирует способы расширения рынка товаров Гиффена в мировой экономике. Товары Гиффена представляют уникальную категорию продукции, спрос на которую возрастает с ростом цен и снижается при понижении цен. В статье рассматриваются теоретические основы товаров Гиффена, анализируется существующий рынок и определяются ключевые факторы, влияющие на спрос, а также развернуто и целостно формулируются последствия расширения рынка товаров Гиффена в мировой экономике |
Abstract (in another language): | This article explores the prerequisites and formulates ways to expand the Giffen goods market in the global economy. Giffen's products represent a unique product category, the demand for which increases with rising prices and decreases with falling prices. The article examines the theoretical foundations of Giffen goods, analyzes the existing market and identifies the key factors affecting demand, as well as elaborately and holistically formulates the consequences of the expansion of the Giffen goods market in the world economy |
URI: | https://elib.bsu.by/handle/123456789/309488 |
ISBN: | 978-985-881-547-9 |
Licence: | info:eu-repo/semantics/openAccess |
Appears in Collections: | 2023. Цифровая трансформация – шаг в будущее |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.