Logo BSU

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот документ: https://elib.bsu.by/handle/123456789/306250
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorGuo, Jiran
dc.date.accessioned2023-12-12T12:42:17Z-
dc.date.available2023-12-12T12:42:17Z-
dc.date.issued2023
dc.identifier.citationPattern Recognition and Information Processing (PRIP’2023). Artificial Universe: New Horisont : Proceedings of the 16 th International Conference, Belarus, Minsk, October 17–19, 2023 / Belarusian State University : eds. A. Nedzved, A. Belotserkovsky. – Minsk : BSU, 2023. – Pp. 279-282.
dc.identifier.isbn978-985-881-522-6
dc.identifier.urihttps://elib.bsu.by/handle/123456789/306250-
dc.description.abstractIn the drying process of wood, the controlling quantities are temperature and humidity, which in turn lead to changes in moisture content and further lead to drying of wood to produce dry shrinkage force. In this paper, the ARMA model is used to identify the process of temperature-moisture-moisture content, and then the control model of moisture content and shrinkage force is developed on the basis of the ARMA model. The results show that the combination of the ARMA model and the BP neural network can form a good control model for the drying shrinkage force, which can provide a feasible basis for the application of the ARMA model and the BP neural network in the drying shrinkage force of wood
dc.language.isoen
dc.publisherMinsk : BSU
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectЭБ БГУ::ЕСТЕСТВЕННЫЕ И ТОЧНЫЕ НАУКИ::Кибернетика
dc.subjectЭБ БГУ::ЕСТЕСТВЕННЫЕ И ТОЧНЫЕ НАУКИ::Математика
dc.titleModel identification of wood drying and shrinkage processes
dc.typeconference paper
Располагается в коллекциях:2023. Pattern Recognition and Information Processing (PRIP’2023). Artificial Intelliverse: Expanding Horizons

Полный текст документа:
Файл Описание РазмерФормат 
279-282.pdf381,74 kBAdobe PDFОткрыть
Показать базовое описание документа Статистика Google Scholar



Все документы в Электронной библиотеке защищены авторским правом, все права сохранены.