Logo BSU

Please use this identifier to cite or link to this item: https://elib.bsu.by/handle/123456789/295817
Title: Моўныя асаблівасці чэшскай інтэрнэт-камунікацыі
Authors: Кекелева, М. У.
Keywords: ЭБ БГУ::ОБЩЕСТВЕННЫЕ НАУКИ::Языкознание
Issue Date: 2023
Publisher: Минск : БГУ
Citation: 79-я научная конференция студентов и аспирантов Белорусского государственного университета : материалы конф., Минск, 10–21 мая 2022 г. В 3 ч. Ч. 3 / Белорус. гос. ун-т ; редкол.: В. Г. Сафонов (гл. ред.) [и др.]. – Минск : БГУ, 2023. – С. 296-299.
Abstract: Даклад прысвечаны актуальнай праблеме – высвятленню асаблівасцей камунікацыі ў сацыяльных сетках. Аб’ект даследавання – лексічныя і граматычныя моўныя сродкі ў чэшскіх сацыяльных сетках; прадмет ‒ чэшскія каментары і пасты, узятыя з сацыяльных сетак YouTube і Instragram. Мэтай даследавання з’яўляецца выяўленне спецыфікі моўных асаблівасцей чэшскай інтэрнэт-камунікацыі на прыкладзе сацыяльных сетак YouTube і Instragram. Неабходнасць звярнуць увагу на спецыфіку інтэрнэт-камунікацыі шмат у чым абумоўлена навізной і імклівым развіццём інтэрнэт-зносін, а таксама сацыяльных сетак. У цяперашні час чэшская інтэрнэт-камунікацыя ўжо ў значнай ступені вывучана, аднак да гэтага часу адсутнічае цэласнае падрабязнае даследаванне моўных асаблівасцей камунікацыі ў чэшскіх сацыяльных сетках. Навізна даследавання заключаецца ў тым, што моўныя асаблівасці чэшскай інтэрнэт-камунікацыі дагэтуль не з’яўляліся прадметам навуковага даследавання ў беларускім мовазнаўстве, між тым менавіта сацыяльныя сеткі зараз займаюць вядучае месца сярод іншых форм зносін у інтэрнэце
Description: Филологический факультет
URI: https://elib.bsu.by/handle/123456789/295817
ISBN: 978-985-881-456-4 (ч. 3); 978-985-881-443-4
Licence: info:eu-repo/semantics/openAccess
Appears in Collections:2022. Научная конференция студентов и аспирантов БГУ. В трех частях

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
296-299.pdf509,22 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record Google Scholar



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.