Logo BSU

Please use this identifier to cite or link to this item: https://elib.bsu.by/handle/123456789/289236
Title: Якасць беларускамоўных медыятэкстаў: вынікі квантытатыўнага аналізу рэдактарскай праўкі
Other Titles: Quality of Belarusian-language media texts: results of quantitative analysis of editorial correction / P. P. Zhauniarovich
Authors: Жаўняровіч, П. П.
Keywords: ЭБ БГУ::ОБЩЕСТВЕННЫЕ НАУКИ::Массовая коммуникация. Журналистика. Средства массовой информации
ЭБ БГУ::ОБЩЕСТВЕННЫЕ НАУКИ::Языкознание
ЭБ БГУ::ГРАМАДСКІЯ НАВУКІ::Мовазнаўства
Issue Date: 2022
Publisher: Мінск : БДУ
Citation: Журналістыка – 2022: стан, праблемы і перспектывы : матэрыялы 24-й Міжнар. навук.-практ. канф., Мінск, 3 лістап. 2022 г. / Беларус. дзярж. ун-т ; рэдкал.: Л. Р. Хмель (гал. рэд.) [i iнш.]. – Мінск : БДУ, 2022. – С. 302-305.
Abstract: У артыкуле прыведзены вынікі квантытатыўнага аналізу беларускамоўных медыятэкстаў па групах выяўленых памылак. Аўтар звяртае ўвагу на недастатковую прафесійную кампетэнтнасць стылістычных (літаратурных) рэдактараў у пытаннях моўна-стылістычнай праўкі і прапануе ўзмацніць ролю лінгвістычных дысцыплін пры іх падрыхтоўцы
Abstract (in another language): The article presents the results of the quantitative analysis of Belarusian-language media texts according to the groups of errors detected. The author draws attention to the lack of professional competence of stylistic (literary) editors in linguistic and stylistic correction and suggests strengthening the role of linguistic disciplines in their training
Description: Частка I. Журналістыка на сучасным этапе: гісторыя, тэорыя, практыка. Раздзел IV. Медыялінгвістыка і рэдагаванне
URI: https://elib.bsu.by/handle/123456789/289236
ISBN: 978-985-881-433-5
Licence: info:eu-repo/semantics/openAccess
Appears in Collections:2022. Журналістыка – 2022: стан, праблемы і перспектывы

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
302-305.pdf878,55 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record Google Scholar



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.