Logo BSU

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот документ: https://elib.bsu.by/handle/123456789/258714
Заглавие документа: The influence of melt flow on grain structure of tin and its alloys produced by ultrafast quenching from the melt
Авторы: Gusakova, O.
Shepelevich, V.
Тема: ЭБ БГУ::МЕЖОТРАСЛЕВЫЕ ПРОБЛЕМЫ::Охрана окружающей среды. Экология человека
Дата публикации: 2017
Издатель: Institute of Physics Publishing
Библиографическое описание источника: IOP Conference Series: Materials Science and Engineering; 2017
Аннотация: The results on the grain structure and texture of tin and tin-based foils produced by ultrafast quenching from the melt are presented in this work. The formation of fine equiaxed and large grains elongated along the spreading direction of the foil was observed. Detailed studies of subgrain structure showed that the crystallographic orientation of elongated grains changes monotonically within the grain. It can be assumed that the reason for the change of crystallographic orientation is the deformation of solidified material. The deformation is caused by the viscous force of undercooled melt which moves above the crystallization front in the direction of the foil spreading.
URI документа: https://elib.bsu.by/handle/123456789/258714
DOI документа: 10.1088/1757-899X/192/1/012015
Scopus идентификатор документа: 85018431521
Располагается в коллекциях:Научные публикации, проиндексированные в SCOPUS и WoS

Полный текст документа:
Файл Описание РазмерФормат 
статья.pdf1,2 MBAdobe PDFОткрыть
Показать полное описание документа Статистика Google Scholar



Все документы в Электронной библиотеке защищены авторским правом, все права сохранены.