Logo BSU

Please use this identifier to cite or link to this item: https://elib.bsu.by/handle/123456789/256735
Title: Assessment of the digital transformation of European countries with small open economies
Other Titles: Оценка цифровой трансформации европейских стран с малой открытой экономикой / Г. Г. Головенчик, А. Б. Жиркевич
Authors: Goloventchik, G. G.
Zhyrkevich, A. B.
Keywords: ЭБ БГУ::ОБЩЕСТВЕННЫЕ НАУКИ::Экономика и экономические науки
Issue Date: 2020
Publisher: Минск : БГУ
Citation: Журнал Белорусского государственного университета. Экономика = Journal of the Belarusian State University. Economics. - 2020. - № 2. - С. 27-37
Abstract: На основе критериев, предложенных профессором Е. Л. Давыденко, выделены европейские страны с малой экономикой. Проведен рейтинговый анализ положения стран с малой экономикой с использованием известных международных индексов, которые характеризуют уровень развития цифровой экономики. Предложена новая формула для расчета усредненного места страны в итоговом рейтинге уровня цифровой трансформации. Рассмотрен уровень цифровой трансформации стран с малой экономикой при помощи кластерного подхода.
Abstract (in another language): The article is based on the criteria proposed by professor E. L. Davydenko, in which European countries with small open economies are selected. A rating analysis of countries with small economies situation based on well-known international indices that characterise the level of digital economy development is carried out. A new formula is proposed for calculating country average position in the final rating of digital transformation level. The analysis of digital transformation level of countries with small economies using the cluster approach is carried out.
URI: https://elib.bsu.by/handle/123456789/256735
ISSN: 2520-6206
Licence: info:eu-repo/semantics/openAccess
Appears in Collections:2020, №2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
27-37.pdf555,03 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record Google Scholar



PlumX

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.