Logo BSU

Please use this identifier to cite or link to this item: https://elib.bsu.by/handle/123456789/235197
Title: Сістэма літаратурнага факта: крытычнае меркаванне як неад’емны яе кампанент
Other Titles: The system of literary fakt: critical opinion as its integral component / A. M. Kavaleuski
Authors: Кавалеўскі, А. М.
Keywords: ЭБ БГУ::ГРАМАДСКІЯ НАВУКІ::Масавая камунікацыя. Журналістыка. Сродкі масавай інфармацыі
ЭБ БГУ::ГРАМАДСКІЯ НАВУКІ::Літаратура. Літаратуразнаўства. Вусная народная творчасць
Issue Date: 2019
Publisher: Мінск : БДУ
Citation: Журналістыка - 2019: стан, праблемы і перспектывы : матэрыялы 21­й Міжнар. навук.­практ. канф., Мінск, 14–15 ліст. 2019 г. / рэдкал. : В. М. Самусевіч (адк. рэд.) [і інш.]. – Мінск : БДУ, 2019. – С. 563-566.
Abstract: Разглядаюцца пытанні прачытання крытыкам твора і комплексная ацэнка творчасцi пісьменнiка, якія тычацца не толькi аўтарскiх твора або творчасцi, але i крытычных тэкстаў, прысвечаных дадзеным аб’ектам даследавання. Такiм чынам, лiтаратурны твор, крытычна асэнсаваны i суаднесены са шматлiкімi рэплiкамi­меркаваннямi пра яго, ператвараецца ў літаратурны факт, г. зн. у дыялог паміж творцам і публікай.
Abstract (in another language): The article deals with the questions of the critic’s reading of a work of art and a comprehensive assessment of the writer’s creativity, which relate not only to the author’s work or creativity, but also to other critical texts devoted to these objects of research. Thus, a literary work, critically meaningful and correlated with numerous replicas­opinions about it, is transformed into a literary fact, into a dialogue between the writer and the public.
Description: Раздзел VII. Крытыка ў СМІ як частка медыякультуры
URI: http://elib.bsu.by/handle/123456789/235197
ISBN: 978-985-566-882-5
Appears in Collections:2019. Журналістыка – 2019: стан, праблемы і перспектывы

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
563-566.pdf336,08 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record Google Scholar



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.