Logo BSU

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот документ: http://elib.bsu.by/handle/123456789/55499
Заглавие документа: МЕТОДЫКА ЛІТАРАТУРНАГА РЭДАГАВАННЯ № УД-S-148/р.
Другое заглавие: Вучэбная праграма для спецыяльнасці 1-23 01 10 Літаратурная работа (па напрамках)
Авторы: Зелянко, Сяргей Віктаравіч
Тема: Государственный рубрикатор НТИ - ВИНИТИ::ОБЩЕСТВЕННЫЕ НАУКИ::Литература. Литературоведение. Устное народное творчество
Государственный рубрикатор НТИ - ВИНИТИ::ОБЩЕСТВЕННЫЕ НАУКИ::Массовая коммуникация. Журналистика. Средства массовой информации
Дата публикации: 18-сен-2013
Аннотация: “Методыка літаратурнага рэдагавання” – гэта прыкладная філалагічная дысцыпліна, у якой разглядаюцца прыёмы і метады працы з літаратурным творам. Удасканаленне твора, падрыхтоўка яго да друку ў методыцы рэдактарскай працы разглядаюцца як адзіны працэс, у які ўваходзіць аналіз аўтарскага твора з боку фактычнай дакладнасці, логікі выкладу і моўна-стылёвай нормы. Практычны характар “Методыкі літаратурнага рэдагавання” забяспечвае выпрацоўку навыкаў рэдактарскага аналізу тэксту на трох узроўнях: аналіз паводле тэкставых адзінак, аналіз паводле мэтаў тэксту (рэальных і грамадска неабходных) і аналіз паводле якасці адзінак тэксту (зместавых і фармальных). Вывучэнне дысцыпліны мае вызначальную ролю ў працэсе падрыхтоўкі спецыяліста. Дысцыпліна “Методыка літаратурнага рэдагавання” скіравана на падрыхтоўку высокакваліфікаваных спецыялістаў для розных сфер камунікацыйнай дзейнасці. Вучэбная дысцыпліна “Методыка літаратурнага рэдагавання” выкладаецца паралельна са “Стылістыкай”, “Сучаснай беларускай мовай”, “Сучаснай рускай мовай”. “Методыка літаратурнага рэдагавання” карыстаецца асобнымі метадалагічнымі палажэннямі логікі, псіхалогіі, тэорыі тэксту, лінгвістыкі тэксту, тэорыі камунікацыі.
URI документа: http://elib.bsu.by/handle/123456789/55499
Располагается в коллекциях:Семестр 4-6. Методыка літаратурнага рэдагавання



Все документы в Электронной библиотеке защищены авторским правом, все права сохранены.