Logo BSU

Please use this identifier to cite or link to this item: https://elib.bsu.by/handle/123456789/267969
Title: Интеллектуализация устного и письменного перевода как фактор цифровой трансформации сферы деловых услуг
Other Titles: Cognifying translation and interpreting as a factor for digital transformation in the sphere of business services / T. Makarevich
Authors: Макаревич, Т. И.
Keywords: ЭБ БГУ::ОБЩЕСТВЕННЫЕ НАУКИ::Экономика и экономические науки
ЭБ БГУ::ОБЩЕСТВЕННЫЕ НАУКИ::Языкознание
Issue Date: 2021
Publisher: Минск : БГУ
Citation: Тенденции экономического развития в XXI веке : материалы III Междунар. науч. конф., Минск, 1 марта 2021 г. / Белорус. гос. ун-т ; редкол.: А. А. Королёва (гл. ред.) [и др.]. – Минск : БГУ, 2021. – С. 921-925.
Abstract: В публикации услуги перевода рассматриваются как малоизученная отрасль мировой экономики. В рамках данного исследования анализируется фактор цифровой трансформации услуг перевода для скорого предоставления актуальной информации и новых знаний в различные отрасли мировой экономики. Анализируется проблема классификации переводческих услуг и глобальные цепочки стоимости на услуги перевода
Abstract (in another language): The given paper views translation and interpreting services as an insufficiently studied domain in the world economy. Within its framework the factor of digital transformation in translation and interpreting services is analysed for bringing in topical information and new knowledge in different branches of the world economy. It also considers the issue of translation and interpreting services classification as well as global cost chains for translation and interpreting
Description: Секция 5. Цифровая трансформация в бизнесе, образовании и социальной сфере
URI: https://elib.bsu.by/handle/123456789/267969
ISBN: 978-985-881-220-1
Appears in Collections:2021. Тенденции экономического развития в XXI веке

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
921-925.pdf237,11 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record Google Scholar



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.