Logo BSU

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот документ: https://elib.bsu.by/handle/123456789/91273
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorГригорьев, Ю. В.-
dc.contributor.authorИвашкевич, О. А.-
dc.contributor.authorЛещев, С. М.-
dc.contributor.authorГригорьева, И. М.-
dc.contributor.authorБолотник, Е. В.-
dc.date.accessioned2014-02-19T13:40:29Z-
dc.date.available2014-02-19T13:40:29Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citationВестник БГУ. Серия 2, Химия. Биология. География. - 2013. - №1. - С.29-32ru
dc.identifier.issn2308-9164-
dc.identifier.urihttp://elib.bsu.by/handle/123456789/91273-
dc.description.abstractExtraction was found to be effective method for isolation of n-butyl alcohol and other accompanying products (ethanol, acetone) from culture broth of acetone-butanol fermentation. Culture broth obtained by fermentation of rye flour by Clostridium acetobutili-cum, was used as a object of research. Chloroform, toluene, tributylphosphate, rape seed oil, n-octyl alcohol and n-decyl alcohol were tested as extractants. Among them, n-decanol having high extraction capacity, low inflammability, volatility, solubility in water and low toxicity to Clostridium acetobutilicum was found to be the most promising extractant, especially for use in industrial scale. Since extraction doesn’t allow isolate n-butyl alcohol and other products completely, extraction approach is perspective for using in continuous fermentation-extraction process with recycling of culture broth.ru
dc.languageМинск : БГУ-
dc.language.isoruru
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen
dc.subjectЭБ БГУ::ЕСТЕСТВЕННЫЕ И ТОЧНЫЕ НАУКИ::Химияru
dc.titleЭкстракционное извлечение n-бутанола и сопутствующих растворителей из среды ацетонобутилового броженияru
dc.typearticleru
Располагается в коллекциях:2013, №1 (февраль)

Полный текст документа:
Файл Описание РазмерФормат 
29-32.pdf367,86 kBAdobe PDFОткрыть
Показать базовое описание документа Статистика Google Scholar



Все документы в Электронной библиотеке защищены авторским правом, все права сохранены.