Logo BSU

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот документ: https://elib.bsu.by/handle/123456789/322537
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorTabolich, A. A.-
dc.contributor.authorTretyakova, A. I.-
dc.contributor.authorPlavskaya, L. G.-
dc.contributor.authorAnanich, T. S.-
dc.contributor.authorNahorny, R. K.-
dc.contributor.authorPlavskii, V. Y.-
dc.contributor.authorLyashenko, L. S.-
dc.contributor.authorVoropay, E. S.-
dc.contributor.authorLugovski, A. P.-
dc.date.accessioned2024-11-28T12:52:24Z-
dc.date.available2024-11-28T12:52:24Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationJournal of Applied Spectroscopy, Vol. 91, No. 3, July, 2024, p. 593-600.ru
dc.identifier.urihttps://elib.bsu.by/handle/123456789/322537-
dc.description.abstractThe mechanism of photodamage of E. coli Gram-negative bacterial cells sensitized with indotricarbocyanine dye PK220 was studied upon exposure to radiation from an LED source with emission spectrum maximum wavelength λmax = 745 nm corresponding to the long-wavelength absorption band of the dye. The intensity of the cells' own (not enhanced by activator additives) light-induced chemiluminescence was used to assess the magnitude of the photobiological eff ect. The main contribution to their photodestruction immediately after cessation of cell-suspension irradiation came from singlet oxygen and to a lesser extent from H2O2. Hydroxyl radicals did not play a signifi cant role in the mechanism of sensitized photochemical processes.ru
dc.language.isoenru
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/restrictedAccessru
dc.subjectЭБ БГУ::ЕСТЕСТВЕННЫЕ И ТОЧНЫЕ НАУКИ::Физикаru
dc.titleMechanism of photodamage of microbial cells sensitized by indotricarbocyanine dyeru
dc.typearticleru
dc.rights.licenseCC BY 4.0ru
Располагается в коллекциях:Кафедра лазерной физики и спектроскопии (статьи)

Полный текст документа:
Файл Описание РазмерФормат 
15.pdf3,8 MBAdobe PDFОткрыть
Показать базовое описание документа Статистика Google Scholar



Все документы в Электронной библиотеке защищены авторским правом, все права сохранены.