Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот документ:
https://elib.bsu.by/handle/123456789/307023
Полная запись метаданных
Поле DC | Значение | Язык |
---|---|---|
dc.contributor.author | Shepelevich, V. G. | - |
dc.date.accessioned | 2023-12-22T06:14:33Z | - |
dc.date.available | 2023-12-22T06:14:33Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Inorganic Materials: Applied Research, 2023, Vol. 14, No. 3, pp. 720–723 | ru |
dc.identifier.uri | https://elib.bsu.by/handle/123456789/307023 | - |
dc.description.abstract | This article describes study of the microstructure and texture of aluminum alloy foils containing 0.25–2.0 wt % Bi and manufactured by high speed solidification. The cooling rate of the melt is at least 105 K/s. Aluminum texture (111) is generated in the foils. The average chord of cross sections of bismuth spherical precipitates does not exceed 0.5 μm. The size of dispersed bismuth particles increases and their number per unit volume of aluminum matrix decreases with increase in the distance to the foil surface. The specific surface area of interface boundary at first increases and then decreases upon movement of solidification front. The alloy foils are dissolved in water at ambient temperature, forming hydrogen bubbles and amorphous powder of Al2O3⋅5(H2O) and Al2O3⋅3(H2O) aluminum hydrides. | ru |
dc.language.iso | en | ru |
dc.publisher | Springer | ru |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/restrictedAccess | ru |
dc.subject | ЭБ БГУ::ЕСТЕСТВЕННЫЕ И ТОЧНЫЕ НАУКИ::Физика | ru |
dc.title | Structure of Rapidly Solidified Al–(0.25–2.0) wt % Bi Alloys | ru |
dc.type | article | ru |
dc.rights.license | CC BY 4.0 | ru |
dc.identifier.DOI | 10.1134/S2075113323030383 | - |
Располагается в коллекциях: | Кафедра физики твердого тела и нанотехнологий (статьи) |
Полный текст документа:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
IM_2023.pdf | 301,73 kB | Adobe PDF | Открыть |
Все документы в Электронной библиотеке защищены авторским правом, все права сохранены.