Logo BSU

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот документ: https://elib.bsu.by/handle/123456789/289819
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorChekhovsky, V.-
dc.contributor.authorLitomin, A.-
dc.contributor.authorMakarenko, V.-
dc.contributor.authorCMS collaboration-
dc.date.accessioned2022-11-24T09:24:39Z-
dc.date.available2022-11-24T09:24:39Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationJ High Energy Phys 2022;2022(3).ru
dc.identifier.urihttps://elib.bsu.by/handle/123456789/289819-
dc.description.abstractThe cross sections for inclusive and Mueller-Navelet dijet production are measured as a function of the rapidity separation between the jets in proton-proton collisions at s = 2.76 TeV for jets with transverse momentum pT> 35 GeV and rapidity |y| < 4.7. Various dijet production cross section ratios are also measured. A veto on additional jets with pT> 20 GeV is introduced to improve the sensitivity to the effects of the Balitsky-Fadin-Kuraev-Lipatov (BFKL) evolution. The measurement is compared with the predictions of various Monte Carlo models based on leading-order and next-to-leading-order calculations including the Dokshitzer-Gribov-Lipatov-Altarelli-Parisi leading-logarithm (LL) parton shower as well as the LL BFKL resummation.ru
dc.language.isoenru
dc.publisherSpringer Science and Business; Media Deutschland GmbHru
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessru
dc.subjectЭБ БГУ::ЕСТЕСТВЕННЫЕ И ТОЧНЫЕ НАУКИ::Физикаru
dc.titleStudy of dijet events with large rapidity separation in proton-proton collisions at √s = 2.76 TeVru
dc.typearticleru
dc.rights.licenseCC BY 4.0ru
dc.identifier.DOI10.1007/JHEP03(2022)189-
dc.identifier.scopus85127604051-
Располагается в коллекциях:Статьи НИУ «Институт ядерных проблем»

Полный текст документа:
Файл Описание РазмерФормат 
JHEP03(2022)189.pdf1,21 MBAdobe PDFОткрыть
Показать базовое описание документа Статистика Google Scholar



Все документы в Электронной библиотеке защищены авторским правом, все права сохранены.