Logo BSU

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот документ: https://elib.bsu.by/handle/123456789/287978
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorShramko, M.I.-
dc.contributor.authorLodygin, A.D.-
dc.contributor.authorEvdokimov, I.A.-
dc.contributor.authorSushinskaya, N.V.-
dc.contributor.authorKurchenko, V.P.-
dc.date.accessioned2022-10-25T13:07:00Z-
dc.date.available2022-10-25T13:07:00Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationIOP Conference Series: Earth and Environmental Science; 2020ru
dc.identifier.urihttps://elib.bsu.by/handle/123456789/287978-
dc.description.abstractIt was established that decrease of oligochitosans with molecular masses 7.0, 25.4, 45.3 kDa concentration in the process of Lactobacillus bulgaricus cultivation leads to fermented dairy product pH reduction and titratable acidity increase. Further increase in titratable acidity and decrease of lactic acid microorganisms amount was determined during the fermented dairy product storage process. Oligochitosans with molecular masses 7.0, 25.4, 45.3 kDa in concentrations interval from 0.0025 to 0.01 per cent did not exhibit prebiotic properties. Active acidity elevation and titratable acidity depression was observed at the chitosan with molecular mass 350 kDa concentration rises. Also increase of highly molecular chitosan concentration leads to elevation of lactic acid microorganisms total amount, which was more than three degree as many as total count of lactic acid bacteria in control sampleru
dc.language.isoenru
dc.publisherIOP Publishing Ltdru
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessru
dc.subjectЭБ БГУ::ТЕХНИЧЕСКИЕ И ПРИКЛАДНЫЕ НАУКИ. ОТРАСЛИ ЭКОНОМИКИ::Биотехнологияru
dc.subjectЭБ БГУ::ТЕХНИЧЕСКИЕ И ПРИКЛАДНЫЕ НАУКИ. ОТРАСЛИ ЭКОНОМИКИ::Пищевая промышленностьru
dc.titleInfluence of oligochitosans and highly molecular chitosan on Lactobacillus Bulgaricus cultivationru
dc.typeconference paperru
dc.rights.licenseCC BY 4.0ru
dc.identifier.DOI10.1088/1755-1315/548/8/082066-
dc.identifier.scopus85091195310-
Располагается в коллекциях:Статьи биологического факультета

Полный текст документа:
Файл Описание РазмерФормат 
Shramko_2020_IOP_Conf._Ser.__Earth_Environ._Sci._548_082066.pdf519,69 kBAdobe PDFОткрыть
Показать базовое описание документа Статистика Google Scholar



Все документы в Электронной библиотеке защищены авторским правом, все права сохранены.