Logo BSU

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот документ: https://elib.bsu.by/handle/123456789/236068
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorProtsenko, S. V.-
dc.contributor.authorMishurnaya, V. S.-
dc.contributor.authorVoropay, E. S.-
dc.date.accessioned2019-12-16T09:46:40Z-
dc.date.available2019-12-16T09:46:40Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationJournal of Applied Spectroscopy, Vol. 86, No. 1, March, 2019ru
dc.identifier.urihttp://elib.bsu.by/handle/123456789/236068-
dc.description.abstractWe have experimentally obtained support for the feasibility of detecting cereal grains of different grinds from the diffuse refl ectance spectrum. As the features describing the diffuse refl ectance spectra of wheat and oats of different grinds and moisture contents in the near IR range, we used combinations of optical densities and their second derivatives for the wavelengths 1200, 1422, 1778, 1916, and 2114 nm. Using logistic regression as an example, we constructed 20 classifi cation models based on the two features: 10 models for the optical density and 10 models for the second derivative of the optical density, corresponding to the selected wavelengths. The best classifi cation results were obtained with an algorithm using the values of the second derivative of the optical density at λ = 1778 nm and 2114 nm as the features.ru
dc.language.isoenru
dc.subjectЭБ БГУ::ЕСТЕСТВЕННЫЕ И ТОЧНЫЕ НАУКИ::Физикаru
dc.titleСonstruction of a classification model for bulk cereal grains from diffuse reflectance spectra in the near infrared region, using logistic regression as an exampleru
dc.typearticleru
dc.rights.licenseCC BY 4.0ru
Располагается в коллекциях:Кафедра лазерной физики и спектроскопии (статьи)

Полный текст документа:
Файл Описание РазмерФормат 
Protsenko2019_Article_ConstructionOfAClassificationM.pdf364,29 kBAdobe PDFОткрыть
Показать базовое описание документа Статистика Google Scholar



Все документы в Электронной библиотеке защищены авторским правом, все права сохранены.