Logo BSU

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот документ: https://elib.bsu.by/handle/123456789/231821
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorSamovich, S. N.-
dc.contributor.authorBrinkevich, S. D.-
dc.contributor.authorEdimecheva, I. P.-
dc.contributor.authorShadyro, O. I.-
dc.date.accessioned2019-10-07T13:27:44Z-
dc.date.available2019-10-07T13:27:44Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationRadiation Physics and Chemistry. – 2014. – V. 100. – P. 13-22.ru
dc.identifier.issn0969-806X-
dc.identifier.urihttp://elib.bsu.by/handle/123456789/231821-
dc.description.abstractEffects of coumarin and its derivatives on product formation during radiolysis of deaerated and oxygenated ethanol were investigated. The data obtained in this study indicate that coumarin, 4-hydroxycoumarin and warfarin effectively oxidized α-hydroxyethyl radicals (α -HER), while esculetin and fraxetin predominantly reduced the above named intermediates. Coumarin, esculetin and fraxetin were able to add α-HER to the double carbon–carbon bond of the pyrone ring to form stable products with molecular masses exceeding those of the starting molecules. Coumarin, warfarin, esculetin and fraxetin were shown to display antioxidant activity during radiation-induced oxidation of ethanol.ru
dc.language.isoenru
dc.subjectЭБ БГУ::ЕСТЕСТВЕННЫЕ И ТОЧНЫЕ НАУКИ::Химияru
dc.titleRadiation-chemical transformations of coumarins in ethanolic solutionsru
dc.typearticleru
dc.rights.licenseCC BY 4.0ru
dc.identifier.DOIhttp://dx.doi.org/10.1016/j.radphyschem.2014.03.015-
Располагается в коллекциях:Статьи химического факультета

Полный текст документа:
Нет файлов, ассоциированных с этим документом.
Показать базовое описание документа Статистика Google Scholar



Все документы в Электронной библиотеке защищены авторским правом, все права сохранены.