Logo BSU

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот документ: https://elib.bsu.by/handle/123456789/231815
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorSverdlov, R. L.-
dc.contributor.authorBrinkevich, S. D.-
dc.contributor.authorShadyro, O. I.-
dc.date.accessioned2019-10-07T13:05:45Z-
dc.date.available2019-10-07T13:05:45Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationFree Radical Research. – 2014. – V. 48. – №10. – P. 1200-1205.ru
dc.identifier.issn1071-5762 print-
dc.identifier.issn1029-2470 online-
dc.identifier.urihttp://elib.bsu.by/handle/123456789/231815-
dc.description.abstractEffects of tryptophan, 5-hydroxytryptophan, serotonin, and melatonin on final product formation during radiolysis of deaerated and oxygen-saturated ethanol and aqueous 1M ethanol solutions were studied. The named amino acids were found to be capable of adding α-hydroxyethyl radicals, thereby suppressing recombination reactions of these species. Unlike melatonin, tryptophan, 5-hydroxytryptophan, and serotonin were able to reduce oxygen-centered radicals being formed on radiation-chemical oxidation of ethanol in the presence of oxygen via electron transfer from the amine nitrogen lone pair.ru
dc.language.isoenru
dc.subjectЭБ БГУ::ЕСТЕСТВЕННЫЕ И ТОЧНЫЕ НАУКИ::Химияru
dc.titleInteraction of tryptophan and related compounds with oxygen- and carbon-centered radicalsru
dc.typearticleru
dc.rights.licenseCC BY 4.0ru
dc.identifier.DOI10.3109/10715762.2014.944181-
Располагается в коллекциях:Статьи химического факультета

Полный текст документа:
Нет файлов, ассоциированных с этим документом.
Показать базовое описание документа Статистика Google Scholar



Все документы в Электронной библиотеке защищены авторским правом, все права сохранены.