Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот документ:
https://elib.bsu.by/handle/123456789/231815
Полная запись метаданных
Поле DC | Значение | Язык |
---|---|---|
dc.contributor.author | Sverdlov, R. L. | - |
dc.contributor.author | Brinkevich, S. D. | - |
dc.contributor.author | Shadyro, O. I. | - |
dc.date.accessioned | 2019-10-07T13:05:45Z | - |
dc.date.available | 2019-10-07T13:05:45Z | - |
dc.date.issued | 2014 | - |
dc.identifier.citation | Free Radical Research. – 2014. – V. 48. – №10. – P. 1200-1205. | ru |
dc.identifier.issn | 1071-5762 print | - |
dc.identifier.issn | 1029-2470 online | - |
dc.identifier.uri | http://elib.bsu.by/handle/123456789/231815 | - |
dc.description.abstract | Effects of tryptophan, 5-hydroxytryptophan, serotonin, and melatonin on final product formation during radiolysis of deaerated and oxygen-saturated ethanol and aqueous 1M ethanol solutions were studied. The named amino acids were found to be capable of adding α-hydroxyethyl radicals, thereby suppressing recombination reactions of these species. Unlike melatonin, tryptophan, 5-hydroxytryptophan, and serotonin were able to reduce oxygen-centered radicals being formed on radiation-chemical oxidation of ethanol in the presence of oxygen via electron transfer from the amine nitrogen lone pair. | ru |
dc.language.iso | en | ru |
dc.subject | ЭБ БГУ::ЕСТЕСТВЕННЫЕ И ТОЧНЫЕ НАУКИ::Химия | ru |
dc.title | Interaction of tryptophan and related compounds with oxygen- and carbon-centered radicals | ru |
dc.type | article | ru |
dc.rights.license | CC BY 4.0 | ru |
dc.identifier.DOI | 10.3109/10715762.2014.944181 | - |
Располагается в коллекциях: | Статьи химического факультета |
Полный текст документа:
Нет файлов, ассоциированных с этим документом.
Все документы в Электронной библиотеке защищены авторским правом, все права сохранены.