Logo BSU

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот документ: https://elib.bsu.by/handle/123456789/231814
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorBrinkevich, Sviatoslav Dmitrievich-
dc.contributor.authorOstrovskaya, Natalia Ivanovna-
dc.contributor.authorParkhach, Margaret Evgenievna-
dc.contributor.authorSamovich, Svetlana Nikolaevna-
dc.contributor.authorShadyro, Oleg I.-
dc.date.accessioned2019-10-07T13:00:00Z-
dc.date.available2019-10-07T13:00:00Z-
dc.date.issued2012-
dc.identifier.citationFree Rad. Res. – 2012. – V. 46. – № 3. – P. 295-302.ru
dc.identifier.issn1071-5762 print-
dc.identifier.issn1029-2470 online-
dc.identifier.urihttp://elib.bsu.by/handle/123456789/231814-
dc.description.abstractEffects of curcumin and related compounds on product formation in radiolysis of aerated and deaerated ethanol were studied. Ab initio calculations of enthalpy values relating to O-H bond dissociation and H-atom addition to > C = O bonds of the compounds under study have been performed. The obtained data allowed the conclusion that the presence of a 7-carbon chain containing conjugated > C = C < and > C = O bonds in the structures of curcumin and its analogues makes these compounds capable of inhibiting the reactions involving α-hydroxyl-containing carbon-centered radicals. This finding broadens the existing views concerning radical-regulating properties of curcuminoids, and it should be taken into account when practical use of these compounds is envisaged.ru
dc.language.isoenru
dc.subjectЭБ БГУ::ЕСТЕСТВЕННЫЕ И ТОЧНЫЕ НАУКИ::Химияru
dc.titleEffects of curcumin and related compounds on processes involving α-hydroxyethyl radicalsru
dc.typearticleru
dc.rights.licenseCC BY 4.0ru
dc.identifier.DOI10.3109/10715762.2011.653966-
Располагается в коллекциях:Статьи химического факультета

Полный текст документа:
Нет файлов, ассоциированных с этим документом.
Показать базовое описание документа Статистика Google Scholar



Все документы в Электронной библиотеке защищены авторским правом, все права сохранены.