Please use this identifier to cite or link to this item:
https://elib.bsu.by/handle/123456789/230842
Title: | Термография как способ оценки вегетативных реакций человека |
Other Titles: | Thermography as a method for evaluating human vegetative reactions / S. A. Rutkevich, K. M. Liuzina, R. Yu. Mikulich, D. M. Kabanau, Ya. V. Lebiadok |
Authors: | Руткевич, С. А. Люзина, К. М. Микулич, Р. Ю. Кабанов, Д. М. Лебедок, Е. В. |
Keywords: | ЭБ БГУ::ТЕХНИЧЕСКИЕ И ПРИКЛАДНЫЕ НАУКИ. ОТРАСЛИ ЭКОНОМИКИ::Медицина и здравоохранение |
Issue Date: | 2019 |
Publisher: | Минск : БГУ |
Citation: | Журнал Белорусского государственного университета. Биология = Journal of the Belarusian State University. Biology . - 2019. - № 2. - С. 36-44 |
Abstract: | Изучена возможность применения тепловизионного метода для оценки уровня кровотока в ходе построения термограмм поверхности кистей рук здоровых добровольцев до и после нагрузки на мышцы. Полученные с помощью указанного метода результаты дают оперативную информацию о степени кровоснабжения тканей, что открывает новые перспективы для динамической оценки кожного кровотока. Методика абсолютно безопасна, неинвазивна, универсальна и проста в выполнении. |
Abstract (in another language): | The possibility of using the thermal imaging method to assess the level of blood flow in the course of building thermograms of the surface of the hands of healthy volunteers before and after the load on the muscles was studied in this paper. The results obtained using the thermal imaging method provide objective information about the degree of blood supply to the tissues, which opens up new perspectives for evaluating skin blood flow in the dynamics. The technique is absolutely safe, non-invasive, versatile and easy to perform. |
URI: | http://elib.bsu.by/handle/123456789/230842 |
ISSN: | 2521-1722 |
DOI: | 10.33581/2521-1722-2019-2-36-44 |
Licence: | info:eu-repo/semantics/openAccess |
Appears in Collections: | 2019, №2 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.