Logo BSU

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот документ: https://elib.bsu.by/handle/123456789/170239
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorVlasukova, L. A.-
dc.contributor.authorKomarov, F. F.-
dc.contributor.authorYuvchenko, V. N.-
dc.contributor.authorWesch, W.-
dc.contributor.authorWendler, E.-
dc.contributor.authorDidyk, A. Yu.-
dc.contributor.authorSkuratov, V. A.-
dc.contributor.authorKislitsin, S. B.-
dc.date.accessioned2017-04-05T10:35:26Z-
dc.date.available2017-04-05T10:35:26Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationVacuum. - 2014. - Vol. 105. - Pp. 107-110.ru
dc.identifier.issn0042-207X-
dc.identifier.urihttp://elib.bsu.by/handle/123456789/170239-
dc.description.abstractSiO2layers thermally grown on Si wafers were irradiated with swift heavy ions in the energy range of (20 e710) MeV. Subsequent chemical etching in 4% HF for 6 min produced conical pores with diameters from w20 to w80 nm in the SiO2layers. We have calculated radii and lifetime of the molten regions in the SiO2 layers and compared them with the pore diameters and diameter dispersions estimated from scanning electron microscopy and atomic force microscopy. It is shown that the existence of a molten region and its radius can serve as a valid criterion for track “etchability”. In the same etching conditions the etched track diameter and the etching velocity in the track region are proportional to the radius and the lifetime of the molten regionru
dc.language.isoenru
dc.publisherElsevier Science Publishing Company, Inc.ru
dc.subjectЭБ БГУ::ЕСТЕСТВЕННЫЕ И ТОЧНЫЕ НАУКИ::Физикаru
dc.titleThreshold and criterion for ion track etching in SiO2layers grown on Siru
dc.typejournal articleru
Располагается в коллекциях:Статьи сотрудников НИИ ПФП

Полный текст документа:
Файл Описание РазмерФормат 
107-110.pdf1,24 MBAdobe PDFОткрыть
Показать базовое описание документа Статистика Google Scholar



Все документы в Электронной библиотеке защищены авторским правом, все права сохранены.