Logo BSU

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот документ: https://elib.bsu.by/handle/123456789/106072
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorИвашкевич, Олег Анатольевич-
dc.contributor.authorЛесникович, Анатолий Иванович-
dc.contributor.authorГапоник, Павел Николаевич-
dc.contributor.authorБалабанович, Александр Иванович-
dc.date.accessioned2014-12-08T12:25:19Z-
dc.date.available2014-12-08T12:25:19Z-
dc.date.issued2001-
dc.identifier.citationВыбраныя навуковыя працы Беларускага Дзяржаўнага універсітэта : У 7 т. Т. 5 : Хімія / Рэдкал.: В. В. Свірыдаў (адказ. рэд.) і інш. - Мінск, 2001. - с.337-352ru
dc.identifier.isbn985-445-534-3 (Т. 5)-
dc.identifier.urihttp://elib.bsu.by/handle/123456789/106072-
dc.description.abstractThe thermal decomposition of 5-aminotetrazole, l-methyl-5-aminotetrazole, 1,5-diaminotetrazole, poly-l-vinyl-5-aminotetrazole and sodium salt of 5-aminotetrazole have been studied by thermogravimetry, thermal volumetric analysis, DSC, DTA and EGA. Based on the content of products of thermal decomposition and the kinetic consideration, the mechanism of thermal decomposition of aminotetrazoles has been derived. Two routes of the splitting of tetrazole ring leading either to elimination nitrogen or hydrogen azide are suggested. It was assumed, that hydrogen azide splits out from the prothotropic forms of the tetrazole ring, which have hydrogen atoms by nitrogens in the ring. Experimental study as well as literature data on the amino-imino tautomerism are in agreement with the suggested mechanism of the decomposition of the tetrazole ring.ru
dc.language.isoruru
dc.publisherМінск : БДУru
dc.subjectЭБ БГУ::ЕСТЕСТВЕННЫЕ И ТОЧНЫЕ НАУКИ::Химияru
dc.titleОсобенности термического разложения 5-аминотетразоловru
dc.typeArticleru
Располагается в коллекциях:Избранные научные труды Белорусского государственного университета. Химия

Полный текст документа:
Файл Описание РазмерФормат 
5-аминотетразолы.pdf857,48 kBAdobe PDFОткрыть
Показать базовое описание документа Статистика Google Scholar



Все документы в Электронной библиотеке защищены авторским правом, все права сохранены.