Logo BSU

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот документ: https://elib.bsu.by/handle/123456789/231814
Заглавие документа: Effects of curcumin and related compounds on processes involving α-hydroxyethyl radicals
Авторы: Brinkevich, Sviatoslav Dmitrievich
Ostrovskaya, Natalia Ivanovna
Parkhach, Margaret Evgenievna
Samovich, Svetlana Nikolaevna
Shadyro, Oleg I.
Тема: ЭБ БГУ::ЕСТЕСТВЕННЫЕ И ТОЧНЫЕ НАУКИ::Химия
Дата публикации: 2012
Библиографическое описание источника: Free Rad. Res. – 2012. – V. 46. – № 3. – P. 295-302.
Аннотация: Effects of curcumin and related compounds on product formation in radiolysis of aerated and deaerated ethanol were studied. Ab initio calculations of enthalpy values relating to O-H bond dissociation and H-atom addition to > C = O bonds of the compounds under study have been performed. The obtained data allowed the conclusion that the presence of a 7-carbon chain containing conjugated > C = C < and > C = O bonds in the structures of curcumin and its analogues makes these compounds capable of inhibiting the reactions involving α-hydroxyl-containing carbon-centered radicals. This finding broadens the existing views concerning radical-regulating properties of curcuminoids, and it should be taken into account when practical use of these compounds is envisaged.
URI документа: http://elib.bsu.by/handle/123456789/231814
ISSN: 1071-5762 print
1029-2470 online
DOI документа: 10.3109/10715762.2011.653966
Располагается в коллекциях:Статьи химического факультета

Полный текст документа:
Нет файлов, ассоциированных с этим документом.
Показать полное описание документа Статистика Google Scholar



Все документы в Электронной библиотеке защищены авторским правом, все права сохранены.