Logo BSU

Please use this identifier to cite or link to this item: https://elib.bsu.by/handle/123456789/215266
Title: Седиментационная устойчивость водных суспензий ультрадисперсных алмазов
Other Titles: Sedimentation stability of aqueous suspensions of nanodiamonds / A. A. Tabolich, N. V. Belko, А. А. Lugovski, V. A. Parkhomenko, G. A. Gusakov
Authors: Таболич, А. А.
Белько, Н. В.
Луговский, А. А.
Пархоменко, В. А.
Гусаков, Г. А.
Keywords: ЭБ БГУ::ЕСТЕСТВЕННЫЕ И ТОЧНЫЕ НАУКИ::Физика
Issue Date: 2018
Publisher: Минск : БГУ
Citation: Материалы и структуры современной электроники : материалы VIII Междунар. науч. конф., Минск, 10–12 окт. 2018 г. / Белорус. гос. ун-т ; редкол.: В. Б. Оджаев (отв. ред.) [и др.]. – Минск : БГУ, 2018. – С. 338-341.
Abstract: Разработана методика приготовления устойчивых водных суспензий ультрадисперсных алмазов. Показано, что предварительный температурный отжиг ультрадисперсных алмазов оказывает влияние на их свойства в водной среде. Установлено, что наибольшая концентрация в суспензии достигается для наноалмазов, подвергнутых вакуумному отжигу при 750 °С, а наиболее высокая седиментационная устойчивость водных суспензий получена для образцов, отожженных в атмосфере воздуха при 430 °С.
Abstract (in another language): A method of preparation of stable aqueous suspension of ultradispersed diamonds was developed. It was shown that the preliminary temperature annealing of nanodiamonds affects their properties in an aqueous medium. It was found that the highest concentration in the suspension is achieved for nanodiamonds subjected to vacuum annealing at 750 °C, and the highest sedimentation stability of aqueous suspensions is obtained for samples annealed in air at 430 °С.
Description: Нанотехнологии, наноструктуры, квантовые явления. Наноэлектроника. Приборы на квантовых эффектах
URI: http://elib.bsu.by/handle/123456789/215266
ISBN: 978-985-566-671-5
Appears in Collections:2018. Материалы и структуры современной электроники

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
338-341.pdf345,71 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record Google Scholar



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.