Logo BSU

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот документ: http://elib.bsu.by/handle/123456789/106257
Заглавие документа: Акусто-ферментативный тромболизис: влияние ультразвуковой обработки на молекулярные свойства стрептокиназы и автоактивацию предшественников сериновых протеиназ
Авторы: Шкуматов, Владимир Макарович
Овсянко, Сергей Леонидович
Лесникович, Юлия Анатольевна
Чернявский, Евгений Анатольевич
Адзерихо, Игорь Эдуардович
Мрочек, А. П.
Тема: Химия и химические технологии
Химия и химические технологии
Дата публикации: 2001
Издатель: Мінск : БДУ
Библиографическое описание источника: Выбраныя навуковыя працы Беларускага Дзяржаўнага універсітэта : У 7 т. Т. 5 : Хімія / Рэдкал.: В. В. Свірыдаў (адказ. рэд.) і інш. - Мінск, 2001. - с.460-468
Аннотация: The continuous ultrasonic (US) processing within 10 minutes is not accompanied by change of structural and functional properties of streptokinase. The increase of continuous US-treatment (10-60 minutes) is accompanied by disturbance of structural organization of streptokinase and irreversible partial aggregation of protein. Ultrasound modified streptokinase promotes an autoactivation of plasminogen. Simultaneously in a streptokinase molecule additional site accessible for proteolytic cleavage by a plasmin appeared. The increase of an exponential phase and decreasing of the rate of zymogens autoactivation process at US-processing is revealed. From four proteins (chymotrypsinogen, trypsinogen, chymotrypsin and trypsin), participating in a proteolytic autoactivation, most sensitive to the US treatment is trypsin.
URI документа: http://elib.bsu.by/handle/123456789/106257
ISBN: 985-445-534-3 (Т. 5)
Располагается в коллекциях:Избранные научные труды Белорусского государственного университета. Химия

Полный текст документа:
Файл Описание РазмерФормат 
Стрептокиназа.pdf678,04 kBAdobe PDFОткрыть


Все документы в Электронной библиотеке защищены авторским правом, все права сохранены.